Musikk i dag


Å slå gjennom som artist har aldri vært enkelt, og i dag er konkurransen hardere enn noensinne. Samtidig har globalisering og teknologi skapt flere sjangere enn noen gang før, i tillegg til at det har blitt lettere å produsere musikk hjemmefra. Det er fullt mulig å lage egne låter ved hjelp av grunnleggende musikkutstyr, og det er enda enklere å laste den opp på nettet. Å få musikken sin «ut der» er ikke vanskelig. Utfordringen er å bli lagt merke til.

Vi lever på mange måter i Internnettets gullalder, og Internett ble redningen for mange artister som måtte avlyse konserter og turneer under koronakrisen. Det er ingen tvil om Internett som måte å distribuere musikk på har kommet for å bli, og at det har blitt den primære arena for det å kunne lytte til musikk. Samtidig er vi mange som sverger til analog musikkglede via platespillere og LP. Til og med CD-plater er nå som gammeldagse å regne.

Musikken er tidløs

Musikken forandrer seg og utvikler seg i takt med tiden og teknologien. Eldre generasjoner klager gjerne på de unges musikk, og slik har det vel alltid vært. Det spørs om ikke vi som er unge i dag, en dag kommer til å klage på våre arvtageres musikk, som kanskje kommer til å virke veldig fremmed for oss. Stilarter som en gang var populære får mindre oppmerksomhet i dag, og gårsdagens store navn er gjerne glemt i morgen. Enkelte låter tåler tidens tann mer enn andre, og dukker opp på radioen 40 år etter de kom ut for første gang.

Musikken forandrer seg, men interessen for musikk er den samme som alltid. Unge som eldre har vi sjangere og artister vi liker, selv om noen av oss er mer musikkinteresserte enn andre. Musikk er i seg selv tidløs, selv om låter kommer og går.