Musikk og musikkproduksjon


Det å produsere, spille inn og jobbe med musikk, er det mange som drømmer om, og det er fullt mulig å få musikkdrømmen realisert uten en formell utdannelse. Mange av de største artistene kom helt ut av intet og ble store gjennom for eksempel YouTube, noe vi som viser at alt er mulig i dag. Det har også blitt lettere å produsere musikk hjemmefra, hvilket er noe av det vi diskuterer her.

Selv om musikkmarkedet er i vekst her til lands, er markedet her forholdsvis lite og er avhengig av eksportinntekter. Bransjen ønsker å kunne investere i talentene som finne her hjemme, og da er det viktig at musikalsk begavede mennesker leverer. Samtidig er det flere som produserer sin egen musikk, for på den måten å bli oppdaget. Se på bare Kygo, som ble stor gjennom YouTube og SoundCloud. Internett, sosiale medier og andre digitale plattformer har åpnet mange dører for unge og håpefulle artister.

Muligheter for alle

Enten du er helt fersk når det kommer til å musikkproduksjon og låtskriving, eller har lang erfaring, vil det alltid finnes ny informasjon å hente ut. I tillegg endrer både marked og teknologi seg hele tiden, og det er umulig å forutse hvordan musikk vil produseres i den fjerne fremtid. Med det vi har tilgjengelig i dag er det uansett muligheter for alle. For deg som er på jakt etter utstyr for innspilling av musikk er dette noe vi informerer om, og vi forteller hvordan et ideelt rom for innspilling skal være.

Akustikk og isolasjon er stikkord når det kommer til rom som skal brukes til å produsere musikk. Det er like viktig med god akustikk som det å ha nødvendig utstyr på plass, og det er selvfølgelig også essensielt å ha noe musikk å spille inn. Gode låtskrivere skriver om personlige ting de har på hjertet.